Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené jahodové nočky

26. 9. 2006

Ingredience:

jahody 500 g

rohlík 2 ks

vejce 4 ks

mouka polohrubá 40 g

cukr moučka 50 g

cukr vanilinový 30 g

prášek do pečiva 10 g

sůl 15 g

Popis p

řípravy:

Příprava:

Jahody opereme, otrháme zelené lístky a vložíme do

ohnovzdorné misky či pekáčku. Bílé pečivo nastrouháme a

strouhanku ještě prolisujeme. Potom pečlivě oddělíme žloutky od

bílků. Z bílků ušleháme sníh, přidáme špetku soli a lehce

vmícháme moučkový cukr. Přidáme žloutky a vše lehce vařečkou

nebo šlehacími metlami promícháme. A na konec ještě prosátou

polohrubou moukou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem.

Těsto zlehka ještě jednou zamícháme. Jahody v pekáčku

prosypeme prosátou strouhankou a navršíme na ně jemnou

vaječnou hmotu, až se vytvoří malá pyramida. Ohnivzdorný

pekáček vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 30 min., až

pokrmdostane hezkou zlatohnědou barvu. Hotový vyjmeme z

trouby, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplý neseme na stůl.

Dětem podáváme s ovocným koktejlem, dospělým jistě nočky

zachutnají se sklenkou dobrého bílého vína.

 

Doba přípravy ja cca 50 minut.

1 porce má 1000 kJ/ 240 kcal.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

JÍDLO !!!

Petr J,28. 10. 2006 12:29

zkoušel si to vytvořit??
nebo jen tak přepisuješ nějakou kuchařku.. :-)