Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažené krevety a kousky zeleniny v hladkém těstíčku

28. 1. 2006
Ingredience: krevety 200 g treska bílá 200 g cibule 220 g lilek 200 g brambory 220 g žampiony 210 g paprika 250 g olej 500 g žloutek 2 ks voda 100 ml mouka hladká 100 g Omáčka : víno mirin 30 g sójová omáčka 54 g zázvor 3 g stock dashi 100 ml petrželka - nať 10 g Popis přípravy: Garnelky oloupeme a vyčistíme.Tresku nakrájíme. Zeleninu očistíme a vše nakrájíme na silné proužky.Žloutky smícháme s ledovou vodou a moukou a chvíli šleháme. Ryby a zeleninu necháme chvíli v těstě proležet a smažíme v horkém oleji.(cca 170st.C) Po usmažení vše necháme okapat na papíru. Omáčku vyrobíme z teplého dashi a ostatních ingrediencí. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Při servisu zdobíme sekanou petrželkou.