Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vejce plněná, zdobená kaviárem

29. 1. 2006
Ingredience: vejce 4 ks máslo 1 lžíce sardelky 2 ks kaviár 1 - majonéza 100 g salát citron 1 ks petržel kapie 1 - Popis přípravy: Natvrdo vařená vejce oloupeme, příčně rozkrojíme a špičky bílků trochu skrojíme, aby půlky vajec dobře stály. Žloutky opatrně vyjmeme (abychom nepoškodili bílek) a prolisujeme je do másla utřeného s vykostěnými sardelemi. Směs dobře našleháme, aby byla lehká. Buď lžičkou a nožem s oblou špičkou, nebo sáčkem s trubičkou plníme směs do důlků v bílcích. Nahoře ji zploštíme a zdobíme kouskem citrónu, trochou kaviáru a malou snítkou petrželové natě. Salátové listy omyjeme a dobře okapané rozložíme na malé talířky. Pokryjeme majonézou a posypeme drobně nakrájenou čerstvou nebo marinovanou kapií. Do středu talířků dáme po dvou půlkách naplněných vajec. Obměna: Místo kaviáru použijeme černou nebo zelenou olivu. Příloha: malé rohlíčky.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář