Smažený hermelín s ovocnou omáčkou
29. 1. 2006
Ingredience:
sýr hermelín 480 g
jahody 500 g
rebarbora 250 g
rybízová šťáva 100 g
víno bílé 100 g
ocet vinný 30 g
pepř zelený 15 g
solamyl 10 g
mouka hladká 30 g
vejce 2 ks
strouhanka 50 g
olej stolní 250 g
sůl 20 g
cukr krystal 20 g
pepř bílý 3 g
hlávkový salát
Popis přípravy:
Příprava:
V kastrolu svaříme rybízovou šťávu s vínem a octem. Přidáme
rebarboru pokrájenou na asi 2 cm dlouhé kousky, kuličky zeleného
pepře a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přilijeme solamyl,
kterou jsme rozmíchali v trošce vody a nakonec vhodíme půlky
jahod. Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Mezitím obalíme
půlky hermelínu v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme po obou
stranách asi 3 minuty. Na talíře rozložíme listy salátu, položíme
smažený sýr a přelijeme omáčkou. Ozdobíme několika jahodami.
Doba přípravy je cca 35 minut.
1 porce má asi 2980 kJ/710 kcal.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář