Plátky kuřecích prsou pečených se šalvějí na másle s chřestem a jemnou omáčkou, červená čočka
Ingredience:
kuřecí prsíčka 3500 g
sůl 10 g
olej stolní 200 g
šalvěj 10 g
pepř bílý 3 g
vývar telecí 500 g
šlehačka 200 ml
máslo moučné 50 g
chřest 625 g
máslo 50 g
čočka 500 g
cibule 100 g
sůl 20 g
citronová šťáva 40 g
Popis p
řípravy:Kuřecí prsa lehce prořízneme a naplníme snítkou čerstvé šalvěje.
Osolíme, opepříme a opečeme.Telecí essenc zjemníme smetanou a
zahustíme moučným máslem.Hotová kuřecí prsa chvíli pošírujeme v
omáčce. Chřest ohřejeme na másle. Červenou čočku před přípravou není
nutno namáčet. Dále upravíme čočku obvyklým způsobem.